SeppoMononen

Oudot tytttöjen kuolemat E-P.lla

 

  • Näytteen naisten elinvoiman käyrä osoittaa periodin jossa normaali energiataso ylittyi jopa 9-kertaisesti; hyper-aktiivisuus eli

    Näytteen naisten elinvoiman käyrä osoittaa periodin jossa normaali energiataso ylittyi jopa 9-kertaisesti; hyper-aktiivisuus eli

Pariisin sopimukseen 1947 päättyi toinen Maailmansota ja Euroopan vapauttaneet länsivaltiot katsoivat natsismin Euroopasta kitketyksi. Mutta ainakaan Suomen yhteiskunnan rakenteista intiimin aate- ja aseveljeyden palo ei näytä hävinneen. Karkea natsi perinteemme näkyy tylyssä kielenkäytössä mutta myös elämää tuhoavana tyttöjen kuolintilastossa.

Furerille uskollisuutta vannoneitten Suomi Lottien järjestöille natsien antama omaisuus oli määrätty luovutettavaksi valtiolle, mutta 40 miljoonaa siitä Lotat onnistuivat ‘pelastamaan’ omaan  käyttöönsä. Natsiaarteesta tuli lottien mahdollisuus aatteen jatkajina hallita ja pakottaa tavallista ihmistä mutta sen myös tunnettiin velvoittavan jatkamaan aate-veljiltä kesken jäänyttä inhaa tiedettä ihmiskokeineen keinona väkisin hallita, alistaa ja hyväksi käyttää, ja välinpitämättömästi surmata viattomia.

Natsi-yhteiskuntaa, sen inhimillisen herkkyyden puutetta sekä väkivaltaista alistamista ja pakottamista kuvaa professori Wendy Lowerin natsi-arkistoihin perustuva Hitlerin Raivottaret -historiateos; kuinka kanssakäymisen ja elintapojen karkeus johtaa häikäilemättömään fyysiseen pahoinpitelyyn ja psyykkiseen kiusaamiseen. Yhteenvetona natsismi lienee kokoava tekijä, joka ilmenee järkyttäviin poikkeavuuksiin myös suomenkielisten tyttölasten kuolintilastoissa Suomessa.

Tutkimus vuoden 1999 kuolleisuudesta suomenkielisten tyttöjen poikkeava kuolleisuus askarruttaa. Kun oletettavasti yhtä pätevissä terveydenhoidon oloissa yhtään ruotsinkielisen verrokkiväestön tyttöä ei kuollut, perusteltu johtopäätös lienee, että suomenkielisten lasten kuolemat olivat poikkeuksellisia, ks. /www.litorina.org/exhaustion/ ja /elinvoimasta/.

Tilaston osoittama viiden etelä-pohjalaistytön kuolema 6-12 vuoden ikäisenä on pysäyttävä, sillä inhimillisen ruotsinkielisen verrokin tässä ikäluokassa ei kuollut yhtään tyttöä.

Tutkimani näytteen 16-26 -vuotiaita kuoli 20; 14 poikaa ja 6 tyttöä. Myöskään tässä ikäluokassa ei yhtään verrokin tyttöä/naista kuollut; ja poikiakin kuoli vain yksi. Herkässä esi-puberteetissä kehittyvien tyttöjen kiusaaminen on karkeaa seksuaalista  hyväksikäyttöä, johon miespuoliset perheenjäsenet näyttävät syyllistyvän.

Tapojen karkeus oli/on leimallista yhteiskuntamme perityssä natsi-kulttuurissa. Tutkimukseni paljastamaa todellisuutta häpeävät ja sen piilottamista niin tahtovat “maanpuolustajat” myötäpuolineen tuohtuivat  ja osoittivat “isänmaallisuuttaan” estämällä tutkimukseni 10-vuotis seurannan. — Seurantatutkimus oli ajateltu osoittavan myönteistä kehitystä inhimillisyyden ja sivistyksen suuntaan.

Moraalinen suomalaisuus (moraali=rohkeutta ja suhteellista oikeaa) voi elättää alkukantaista harhaluuloa siitä, että mikä tahansa on sallittua kunhan tehty vääryys/rikos ei paljastu.

Lopulta kuitenkin on aina joku joka tietää. Se joka varmuudella tietää, on pahantekijä itse, ja tämä tieto rappeuttaa tekijää itseään; Salailu rappeuttaa ja rappeutumisesta seuraa ajan myötä sekaannus ja kasautuva paha olo.  Salailukulttuurissa elävät ovat pälyileviä ja kulkevat pää painuksissa eivätkä lopulta kykene enää avoimeen johdonmukaiseen ajattelemiseen. Seuraus on sama muistakin kuin lapsiinkin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Todellisuudessa yhteiskunnan kehitys on mahdollista vain jos puutteet/vääryydet paljastetaan ja niiden korjaamiseen ryhdytään oitis. Etiikka on läntinen oikein tekemisen tiede ja käytäntö, joka ei meillä näytä juuri kiinnostavan. Sen pitäisi, koska siihen perustuu hyvä elämä, kaikin puolinen hyvä olo, onnellisuus ja turvallisuus. Muualla  etiikka on tärkeä yliopistojen oppiaine.

Kansalaisten liioitellun karkea kielenkäyttö paljastaa natsi -kulttuurin uhmakasta perinnettämme. “Reittä pitkin” (naimisiin) on karkea/ilkeä useinkin kuultu sanonta.

“Rakoperse!” - huudahduksen kuulin kotikuntani kuulaassa kesäillassa. Olin ulkomaisen vaimoni kanssa eräällä keskustan ryytimaalla - kielitaidoton kumppanini ei voi todistaa, mutta ihmisyyttä loukkaava törkeys pysyy muistissani ikäni.

Puhujan ääni oli aikuisen miehen, lapsen isän ehkä. Kiihtymys viittasi tapahtumien ajalliseen läheisyyteen, ja nimittelystä päätellen lapsi oli tyttö, ehkä oma lapsi. Lapsi ei kuulunut vastaavan. -   Ks. /www.litorina.org/exhaustion/ ja /www.llitorina.org/elinvoimasta/

 

Sairaalloinen ilkeys

'Papu 52' kirjoitti (Epari 16.1.2013) ihmisten välinpitämättömyydestä. Ymmärryksen puutetta onkin sisukas todellisuuden uhmaaminen ja tyly kyvyttömyys hyväksyä todellisuus totena,  toinen ihminen ihmisenä. WHO tilastoimien itsemurhien lukumäärän perusteella suomalaiset kuuluvat maailman ilkeimpiin, ja maakunnassamme ilkeyden/pahuuden määrällä ei toisinaan näytä olevan rajaa; Tämä on kirjoittajankin havainto.

Todellisuuden uhmaaminen ja sen pakottaminen ja näytteleminen on väsyttävää. Se väkistää elämän  sairaalloiseksi ilkeydeksi ja sisäsyntyiseksi vihaksi, josta Adolf Hitler on historian klassinen esimerkki. Keskustelu ilkeyden syistä ei kohenna kenenkään mielialaa. Tutkimus suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan väestöstä, paljastaa kuitenkin poikkeavaa elinenergian /hyperaktiivisuuden tasoa: Vastaavaa ei esiintynyt verrokilla, joka oli otos ruotsinkielisen rannikkoseudun väestöstä, ks. raportti yllä.  

Elämiseen käytetty energia vaihtelee päivä/yö rytmissä normaalin nolla-tason tuntumassa. Näytteen naisilla taso ylittyi jopa 9-kertaisesti, ja poikkeuksellinen periodi kesti ¾ vuotta kolmen vuoden mittaisesta energiajaksosta. Miehillä oli lyhyempi ylienerginen vaihe jakson lopulla.

Kolmevuotinen energiajakso juoksee ikävuosien mukaan. Ensimmäinen jakso alkaa syntymästä (syntymän masennus ks. /www.litorina.org/kehitysmaassa/id14.html/; ihmisen myytit),  ja uusi jakso aina kolmella jaollisena elinvuotena. Uupumus tai masennus, toisaalta ’innostus’ (=korkean energian vaihe), voivat toistua kolmen vuoden välein). Niinpä, jos olet uupunut nyt, mielialasi voi kohentua pelkästään rauhoittumalla ja odottamalla että ylimäärin kuluttamasi energia luonnollisesti korvautuu … (Selitäpä tämä esimerkiksi tylylle työnantajallesi!).

Vain itseään on jokaisen mahdollista tahdollaan hallita vammautumatta.  Vallassamme ei ole määrätä toisia esimerkiksi olemaan ystävällisiä meille ja pidättäytymään ärsyttämästä meitä. Mitä siis tehdä?

 

Sivistys edistää inhimillisyyttä

 

Vaikea mutta johdonmukaisesti ainoa mahdollisuus onnelliseen elämään ja hyvään oloon on todellisuuden hyväksyminen totena. Älykkään ihmisen ratkaistava ongelma on että hänelle totuus on ehdollinen. Tämä tarkoittaa että älykäs mielikuvitus voi hämmentää todellisuutta uskotellen todeksi sellaista mikä ei ole. Eläimillä ei ole tätä pulmaa vaan todellisuus on, se on ilmeinen.

Runoilija William Shakespeare 500 vuotta sitten näytelmässään Hamlet, Tanskan prinssi,  pohtiessaan ihmisyyttä osoitti, että jokaisessa ihmisessä on kaksi puolta, hyvä ja paha (= inhimillinen ja eläimellinen), ja jokaisen omasta tahdosta riippuu kumman puolen tuo esiin elämässään. Sivistys kehittää inhimillistä puolta; sen puute edistää eläimellistä puolta (/www.litorina.org/hamlet.html/).

Oma kokemukseni on että jo esimerkiksi vastaantulijan tervehtiminen odotuksitta voi kohentaa aloitteen tekijän omaa hyvää oloa. Hyvä olo tulee todellisuuden hyväksymisestä totena, toisen hyväksymisestä todellisena, ihmisenä, analysoimatta hänen laatuaan.

 

 

Seppo Mononen Tutkija filosofian maisteri Ilmajoki /www.litorina.org/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.